Boeren met

oog voor de natuur

Boer Kees wil het prachtige Twentse landschap graag behouden en beschermen. Een afwisselend landschap die de basis vormt voor ons voedsel en waar je Geniet. Dit heeft hem doen besluiten de boerderij op natuur-inclusieve wijze voort te zetten: boeren in harmonie met de natuur.

scholtenlindefotografie-109.jpg

Kruidenrijke

graslanden

Kees besteedt op diverse manieren extra aandacht aan de natuur en haar biodiversiteit. Zo is zijn boerderij omringd door kruidenrijke graslanden waar onder andere cichorei, smalle weegbree en klaver te vinden zijn. Een doelbewuste keuze die een positief effect heeft op
het bodemleven, het welzijn van zijn Jerseykoeien en, uiteindelijk, de smaak van de melk

De kruidenrijke graslanden en de fleurige bloemenranden worden afgewisseld door
struweel, houtwallen, bossen, poelen en stukjes heide. Een waanzinnige broedplaats voor bijen, vlinders, insecten, vogels en andere kleine zoogdieren. Boer Kees heeft er dan ook bewust voor gekozen geen gewasbeschermingsmiddelen op zijn land te gebruiken. Door
zich zo weinig mogelijk met de natuur te bemoeien, kan het zijn gang gaan. En dat,
dat komt de smaak ten goede.
 

Pijl.png

Dichtbij

de natuur

Paardebloem-1_edited.png

Ook in het voer voor de koeien blijft Boer Kees zo dicht mogelijk bij de natuur. Immers geldt, ‘what goes in, must come out’. Oftewel, het voer is van invloed op de smaak en kwaliteit van de melk. Zodoende heeft Kees besloten zijn Jerseykoeien GMO vrij voedsel te voeren. ‘Puur natuur’, aldus Kees.

Dankzij de zonnepanelen op het dak van de boerderij wordt er dankbaar gebruik gemaakt van de zon in het Twentse coulissenlandschap. De zonnepanelen maken de cirkel rond. Door zelf in stroom te voorzien is Boer Kees niet alleen energieneutraal, maar ook nog eens energieleverancier. 

Zo maken we

de cirkel rond

Zonnepanelen.jpg
Kopie%2520van%2520Paardebloem-1_edited_e