TERUG NAAR
ONZE ROOTS

OVER EEN FAMILIEBEDRIJF

Zou het kunnen? Een cappuccino van melk die 24 uur geleden nog gras was? Kees vroeg het zich af en zocht het uit. In 2020 kregen zijn gedachtenspinsels vorm. Want, het kon: melk op eigen erf verwerken. Op 10 meter van zijn boerderij. Binnen 24 uur. En, van zijn eigen Jerseys. 

Erve Holtwick

Waar de Limburgers en Brabanders een 'Hoeve' hebben, heeft Twente een 'Erve'. Oftewel, een boerderij met wat grond eromheen.  Erve Holtwick bestaat al sinds 1600. Het boerenbloed stroomt dus al jaren door de aderen van de familie. Vroeger was het een gemengd bedrijf. Zo hadden Kees' voorouders niet alleen koeien, maar ook rogge. Met het verstrijken van de jaren verdween de roggeteelt, maar bleven de koeien. Toch was het niet de enige verandering. In de jaren '70 verhuisde de boerderij namelijk naar de Ageler es. Een kilometer verderop. De ruilverkaveling was daarvan de reden. 

Nu, enkele generaties later, staat de boerderij nog altijd op dezelfde plek. Aan de rand van de Valkenberg en met uitzicht op de glooiende essen.

EEN LEVEN LANG GELUKKIGE DAMES

Op de boerderij van Kees staan de Jerseykoeien centraal. Buiten is er volop ruimte om te grazen. Je kent het; graslanden met klavers, cichorei etc. Binnen draait het ook om comfort, maar dan anders. Denk aan massageborstels, waterbedden en een melkrobot. Die laatste is overigens 24/7 operationeel. Hierdoor is het aan de Jerseykoeien zelf wanneer en hoe vaak ze gemolken willen worden.

Jersey kalf Boer Kees
Ontdek onzeproducten

ÉÉN BOERDERIJ, ÉÉN VERHAAL

Zodat je weet hoe je glas melk tot stand komt. 

Logo VolOpSmaak

Ben jij een fijnproever én geïnteresseerd in alles wat er in en rondom ons bedrijf gebeurt? Meld je dan snel aan voor ons Liefhebbers-panel ‘VolOpSmaak’ of lees meer over alle leuke activiteiten die ons samenbrengen.

Lees meer over volopsmaak

Voor ideeën, vragen
of andere leuke gedachten