BoerKeesOrbiter.jpg

terug naar boer kees zijn roots

Het boeren zit al generaties lang in het bloed. Al rond 1600 is er sprake van Erve Holtwick. Door de eeuwen heen was het een gemengd bedrijf met als hoofdtak roggeteelt. Nu, enkele generaties later, is het een melkveebedrijf geworden. Een melkveebedrijf waaraan sinds kort een mini-melkfabriek is toegevoegd. Dit stelt Boer Kees in staat de melk van zijn koeien op eigen erf te verwerken.

Op de boerderij van Kees staan de Jerseykoeien centraal. Deze mooie, sterke koeien bepalen geheel zelf waar ze gaan en staan: binnen of buiten. In de volksmond ook wel ‘vrij koeverkeer’ genoemd. Waar er buiten volop ruimte is om te grazen in de kruidenrijke graslanden, wordt het de dames binnen zo comfortabel mogelijk gemaakt met massageborstels, waterbedden en een melkrobot. De melkrobot is 24/7 operationeel. Hierdoor is het aan de Jerseykoeien zelf wanneer en hoe vaak ze gemolken willen worden.

Smaakt
Jerseymelk DAN ECHT ANders?

De melk van Jerseykoeien heeft een karakteristieke smaak. Jerseymelk is van nature namelijk rijker aan voedingstoffen. Dit zorgt voor pure en, bovenal, romige melk. Melk zoals het bedoeld is. En, wie wil dat nou niet?

Pijl.png

EEN LEVEN LANG GELUKKIGE DAMES

Melk b3.png

Boeren met

oog voor

de natuur

Loat m’r heur’n

scholtenlindefotografie-24.jpg
Beekjes rondom de boerderij.jpg
Heide1.jpg
Melk b2.png
Kalf.jpg
Koetjes.jpg